Cafea cu gust de catifea

Fie ca stim sau nu acest lucru, multora dintre noi ne este teama de iubire

Spread the love

Orice relatie noua inseamna teritoriu neexplorat si cu toti avem o teama naturala despre necunoscut. Cand ne indragostim ne asumam un risc, intrucat oferim increderea noastra altei persoane, expunandu-ne astfel si devenind vulnerabili.

Prin urmare, tindem sa credem ca daca ne implicam emotional mai mult, suntem si mai expusi suferintei.

Multe persoane au sentimentul adanc ca nu pot fi iubiti, nu isi cunosc propria valoare si au dificultati in a crede ca cineva poate sa tina cu adevarat la ele.

De fiecare data cand simtim o bucurie imensa sau cand apreciem viata la nivel emotional, ne putem astepta sa simtim si o mare tristete.

Multi dintre noi evitam lucrurile care ne fac foarte fericiti pentru ca astfel evitam si suferintele pe care le pot aduce.

Multe persoane ezita sa intre intr-o relatie intrucat persoana respectiva este „prea indragostita de ele’. Se tem ca daca s-ar implica in asemenea relatie, propriile sentimente nu ar evolua la acelasi nivel cu celalalt si acesta din urma ar ajunge sa fie ranit sau sa sufere.

Adevarul este ca iubirea nu se produce in echilibru perfect, putand sa simtim mai mult sau mai putin decat celalalt, de la un moment la altul.

Sentimentele pe care le avem fata de o persoana sunt o forta schimbatoare si putem trece foarte usor prin diverse stari.

Daca ne ingrijoram anticipativ despre ceea ce vom simti nu vom reusi sa parcurgem drumul natural al sentimentelor.

Sentimentul de teama sau chiar vina asociat cu ce banuim ca am putea/sau nu simti ne poate impiedica sa cunoastem cu adevarat o persoana interesata de noi si chiar sa avem parte de o relatie care ne-ar putea face fericiti.

Cu cat avem mai mult, cu atat avem mai multe de pierdut si evident cu cat o persoana devine mai importanta pentru noi, ne temem de pierderea ei.

Ultimele postári

Leave a Comment

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify GooglePlus Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for GooglePlus Login to work

Specify Instagram Client ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Refuză

%d blogeri au apreciat: